30 Haziran 2015 Salı

Tırnak Bakımı


Tırnak bakımı alında bütün yaşamımızda dikkat edilmesi gereken konulardan biridir. Çoğu zaman umursayabiliriz. Tırnaklar kadınlarının güzelliğinin tamamlayıcısıdır. Sizlere bugün adım adım tırnak bakımından bahsedeceğim.

1-Öncelikle kullanılan aletlerin steril olması gerekmektedir. Gittiğiniz salonlarda kullanılan aletlere dikkat etmeniz gerekmektedir. Çünkü bir çok hastalık özellikle Hepatit kolayca tırnaktan bulaşabilir.

2-Tırnak bakımınızı yaparken ojeyi silmekle başlayın. Bu işlemi gerçekleştirirken kullanılan aseton ojeyle birlikte tırnakta olan yağın kaybolmasına sebep olur. Tırnakların kurumasına engel olmak için badem yağı susam yağı kullanabilirsiniz.

3-Tırnaklarınızı düzgünce kesin.

4-Törpüleyerek şekil verin. Törpüleme işlemine düzenli aralıklarla devam edin. Tırnak törpüsü kişiye ait olmalıdır. Mantar enfeksiyonuna karşı dikkat etmeniz gerekmektedir.
5-Tırnak etlerinizi kesin. Kütikül yani tırnak eti temizliği öncesinde eti yumuşatmalısınız. Tırnaklar önce sabunlu suda bekletilmelidir. Yaklaşık on dakika bekletip yıkanmalıdır. Yumuşayan etlerle özel makasıyla tırnağı kütikülü bozmadan yapılmalıdır.

Sağlıklı tırnaklar için:

Eller yıkandıktan sonra mutlaka tırnaklar da kurutulmalıdır. Sürekli su gerektiren işlerle uğraşan eller muhakkak eldiven kullanmaları gerekir. El temizliğinden sonra tırnakların altı için tırnak fırçası kullanılmalıdır.

Tırnak bakımında evde yapacağınız doğal kürler tırnaklarınızın daha bakımlı ve sağlıklı uzamasını sağlayacaktır. En etkili uygulama zeytinyağı ile limon suyunu karıştırarak tırnaklarınıza masaj yapabilirsiniz.

Sirke ile tırnaklarınıza bakım yaptığınızda tırnaklarınız sağlıklı bir şekilde uzayabilir. E vitamini tırnaklara ve ellere bakım yaparak da tırnaklarınızın uzamasını sağlayabilirsiniz.

 Tırnak uzatan en etkili yağ olarak uzmanlar menekşe yağını öneriyor.4 günde bir menekşe yağı ile bakım yaptığınız zaman  sert ve uzun tırnaklara sahip olabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder